Escuchar

6è Fòrum de l'Ocupació de la UIB, un espai d'oportunitats i assessorament de feina per als universitaris de les Illes Balears

(Contenido en el idioma por defecto)

27 empreses i entitats participants i més de 400 universitaris inscrits a les activitats programades: presentacions d’empreses, tallers, conferències…

CanalUIB

Acte d’inauguració
Data: dimecres, 6 d’abril de 2011
Hora: 11 hores
Lloc: estació de metro del campus de la UIB.

6è Fòrum de l’Ocupació de la UIB
Dates: 6 i 7 d'abril de 2011
Horari: de 10.30 a 18 hores
Lloc: estació de metro del campus de la UIB.


El proper dimecres, dia 6 d'abril, a les 11 hores, tindrà lloc l’acte d’inauguració del 6è Fòrum de l’Ocupació de la UIB, un espai d’oportunitats i assessorament professional per a estudiants i titulats universitaris de les Illes Balears. A l’acte hi intervindrà la Dra. Montserrat Casas, Rectora de la Universitat de les Illes Balears. També hi assistiran el senyor Miquel Carrió, director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB), i la senyora Maria del Mar Socias, directora del Departament d'Orientació i Inserció Professional de la FUEIB.

El Fòrum de l’Ocupació l’organitza la UIB mitjançant el Departament d'Orientació i Inserció Professional de la FUEIB, amb el patrocini del Servei de l’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) de la Conselleria de Turisme i Treball del Govern de les Illes Balears. També hi col·laboren la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat i la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears i el Ministeri d’Educació.

L'organització del fòrum dóna resposta al compromís de la UIB amb la promoció i incorporació dels seus estudiants i titulats al món laboral. Al llarg dels sis anys que han transcorregut des de la primera edició, hi han participat més de 70 empreses i 15.000 universitaris, i s’ha convertit en un referent per a les empreses i les entitats, així com per als universitaris que volen incorporar-se a la vida professional.

El fòrum vol crear un lloc de trobada entre els universitaris de la UIB i els empresaris; un espai de diàleg i intercanvi d'informació, sobre les motivacions i expectatives professionals dels universitaris, d’una banda, i d’altra banda, la demanda de joves amb una alta qualificació que fan les empreses, que tenen l’oportunitat de presentar les seves ofertes de treball i de pràctiques professionals

Enguany s'han superat les expectatives inicials i, malgrat l'actual crisi econòmica, s'han habilitat més de 27 mostradors per a les empreses i entitats que han volgut ser presents en aquesta edició. Durant els dos dies que dura el 6è Fòrum de l'Ocupació de la UIB els universitaris podran conèixer de primera mà els perfils més demanats, rebre assessorament professional i presentar els seus propis currículums. El Departament d'Orientació i Inserció Professional (DOIP) de la FUEIB, organitzador de l'esdeveniment, ja ha rebut més de 400 inscripcions dels universitaris a les diferents activitats del programa: presentacions de les empreses, visites a empreses del ParcBIT, conferències, xerrades, tallers d’orientació i assessorament professional, motivació, entrenament o coaching, taules rodones de sortides professionals, etc. Un ampli programa dirigit a ajudar els universitaris a trobar una feina o a canviar de feina, i facilitar-los la transició al món professional.

Totes les activitats són gratuïtes.

El fòrum s’ha estructurat en diferents àrees:

  • Àrea d’empreses: més de 27 mostradors d'empreses i entitats que esperen conèixer universitaris: <http://www.forumuib.cat/entitats.html>.
  • Àrea d'aprenentatge: zona destinada a les presentacions d'empreses, tallers, conferències, taules rodones de sortides professionals, motivació, entrenament o coaching, etc.
  • Àrea de treball en xarxa o networking: espai amb taules i cadires que les empreses poden ocupar per realitzar entrevistes personals.
  • El mur: similar al mur del Facebook. Durant els dos dies del fòrum s’ha habilitat una de les parets de vidre del hall, que s’omplirà d’informació: ofertes de treball, cartells, Post-its...
  • El quiosc: zona amb publicacions especialitzades, informació i suplements amb ofertes de treball.
  • Zona de descans: espai amb sofàs i butaques destinats a fer més còmoda la feina. Allà també s’hi podran mantenir entrevistes.
  • Bar Amadip-Esment: durant els dies del fòrum Amadip-Esment oferirà sandvitxos, entrepans, amanides i begudes.
  • Àrea audiovisual: situada a la mateixa àrea de descans, hi haurà una pantalla de plasma en què es podran veure vídeos i documentals relacionats amb l'ocupació.
  • Zona de treball: davant la zona de descans s’habilitarà un espai amb ordinadors i impressora a disposició dels visitants.

Documents relacionats

  • TVE

          Informatiu Balear --> notícia minut <00.06.01>

Fecha del evento: 06/04/2011

Fecha de publicación: 05/04/2011