Escuchar

Presentació del conte «Hem viscut sa torrentada», d'Edicions UIB

(Contenido en el idioma por defecto)

Patrícia García i Rubén Reinos presentaran aquest relat psicoeducatiu per als menors que han estat testimonis d’una situació catastròfica 

Dia: dijous, 31 d’octubre de 2019
Hora: 11.30 hores
Lloc: Espai 36, carrer Major 36, Sant Llorenç des Cardassar 

Tindrà lloc, a l’Espai 36, la presentació del conte Hem viscut sa torrentada, de Patrícia García i Rubén Ceinos, amb il·lustracions de Toni Garsan. La presentació serà a càrrec del batlle de Sant Llorenç des Cardassar, el senyor Mateu Puigròs; de la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, la doctora Joana Maria Seguí, i dels autors. El volum l'ha editat Edicions UIB, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i el Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears, i se n’han imprès 400 exemplars per als escolars de la zona (Sant Llorenç des Cardassar, Son Carrió i Sa Coma).

També assistiran a la presentació una representació dels equips directius i dels delegats dels cursos dels centres educatius de Sant Llorenç des Cardassar, Sa Coma i Son Carrió.

El conte, basat en la catàstrofe real que va tenir lloc el 2018 al municipi de Sant Llorenç des Cardassar, narra la història de diversos personatges que sobreviuen a una torrentada i que posteriorment reben suport psicològic, tant els primers dies com mesos després.

Amb aquest llibre, els autors pretenen crear un material psicoeducatiu per a les persones, especialment menors, que han viscut o han estat testimonis d’una situació catastròfica inesperada. El fet de descriure l’incident i de reflexionar-hi pot proporcionar un marc adequat per recordar la situació viscuda, i així ajudar a prevenir l’aparició del trastorn d’estrès posttraumàtic. A més d’un valor terapèutic, aquest relat pot contribuir al fet que els menors que no hagin viscut aquesta situació puguin empatitzar amb els qui sí que l’han experimentat i adquirir la capacitat per superar l’impacte emocional que genera. 

Fecha del evento: 31/10/2019

Fecha de publicación: 29/10/2019