Escuchar

Premis per als guanyadors de les Proves Cangur 2019

(Contenido en el idioma por defecto)

Més de 14.000 alumnes de les Illes Balears han participat en la vintena edició d’aquest concurs, que prova les habilitats matemàtiques d’alumnes des de cinquè de primària fins a segon de batxillerat 

Els 48 alumnes de secundària i batxillerat guanyadors de les proves individuals de les Proves Cangur 2019 han recollit el seu diploma a la UIB en reconeixement al talent matemàtic que han demostrat. També han estat guardonats els centres guanyadors de la gimcana dels alumnes de cinquè i sisè de primària i de primer i segon d’ESO. Enguany han participat a les Proves Cangur 14.000 alumnes dels IES de les Illes Balears. 

Es poden consultar els guanyadors de les Proves Cangur 2019 a aquest enllaç.

A l’acte de lliurament dels premis hi han intervingut el doctor Daniel Ruiz, president de la Societat Balear de Matemàtiques; el doctor Jaume Monreal, coordinador de les Proves Cangur a les Illes Balears, i el doctor Llorenç Huguet, Rector de la UIB. Al final de l’acte hi ha hagut una actuació musical dels estudiants de Matemàtiques Jordi Penalva, Marc Manrique i Francesc Gost.

Sobre les Proves Cangur

La Societat Balear de Matemàtiques (SBM-Xeix) ha estat al capdavant de l’organització de la vintena edició a les Illes Balears de les Proves Cangur de Matemàtiques. Un dels principals suports de les proves és la Universitat de les Illes Balears i també compten amb la col·laboració institucional de la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears.

Les Proves Cangur nasqueren amb la voluntat d'esdevenir una festa de les matemàtiques, i el seu objectiu principal és estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes, així com aconseguir atreure el màxim nombre de centres i alumnat. Aquesta prova de matemàtiques es convoca a tot el món i és promoguda per les societats Le Kangourou sans Frontières i Maths pour Tous: Association Européenne pour unes Mathématiques Culturelles et Populaires, i hi participen més de set milions d'estudiants de tots els països, des de Rússia fins al Canadà.

Les Proves Cangur estan incloses en les activitats Seràs UIB del Programa d'Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB). 

Fecha de publicación: 20/05/2019