Escuchar

Els infants es converteixen en músics a la UIB

(Contenido en el idioma por defecto)

El CEIP Pràctiques ha organitzat l’activitat «Cream una banda sonora», en la qual els alumnes de quart de primària han visitat la UIB per posar música a dos curts d’animació 

Una cinquantena d’alumnes de quart de primària del CEIP Pràctiques de Palma, han visitat la UIB per fer de músics per un dia. Els infants, des de la simplicitat dels objectes que poden trobar en una aula de música de primària i d’altres de creats per ells mateixos, han posant melodia i so a dos curtmetratges.

Els alumnes han desembarcat al campus universitari carregats d’instruments per demostrar el seu talent musical. Així, han interpretat les bandes sonores que han preparat durant diverses sessions amb el seu mestre de música. Tot això, amb la participació d’alumnes del grau d’Història de l’Art que cursen assignatures de cinema, que després han agafat el relleu de l’activitat i s’han iniciat en la pràctica musical.

L’activitat, titulada «Cream una banda sonora», és el primer any que es duu a terme a la UIB, però l’acollida ha estat tan bona que es pretén repetir la iniciativa els pròxims cursos. Es tracta d’un projecte impulsat pel mestre de música de l’escola de primària, Pep Toni Brotons, que ha comptat amb la col·laboració de la UIB a través de la vinculació amb el grau d’Història de l’Art i amb la difusió del Programa d'Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB).

A més, posteriorment, els alumnes han fet un petit recorregut pel campus universitari, han pres part en experiments de ciència i han visitat el laboratori de Prehistòria del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts. Aquestes dues activitats han estat programades en el marc de La Universitat dels nins i de les nines, del Programa d'Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB), amb l'objectiu que coneguin la que serà la seva universitat. 

Fecha de publicación: 28/05/2019