Presentació de l'estat de la recerca de la Col·laboració Científica LIGO sobre les ones gravitacionals

El Grup de Relativitat i Gravitació de la Universitat de les Illes Balears és l’únic grup de recerca d’Espanya que participa a la Col·laboració Científica LIGO amb l’objectiu de confirmar un fenomen que Albert Einstein va predir fa cent anys

Dia: dijous, 11 de febrer de 2016
Hora: 16 hores
Lloc: Sala de Graus, edifici Antoni M. Alcover i Sureda, campus universitari, Palma

El Grup de Relativitat i Gravitació de la Universitat de les Illes Balears convida els mitjans de comunicació a unir-se al seguiment que es farà en directe de la presentació a Washington de l’estat de la recerca sobre les ones gravitacionals, el repte pendent de la teoria de la relativitat general d’Albert Einstein.

Hi intervindran el Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet; l'investigador principal del Grup de Relativitat i Gravitació, doctor Carles Bona; i els membres del Grup de Relativitat i Gravitació doctora Alicia Sintes i doctor Sascha Husa (per videoconferència des de Washington). 

La UIB, en la recerca avançada sobre les ones gravitacionals

El Grup de Relativitat i Gravitació de la UIB és l’únic grup d’investigació d’Espanya que forma part de la Col·laboració Científica LIGO, en la qual participen més de mil científics d’universitats de quinze països.

Enguany es commemora el centenari de la primera publicació de la predicció d’Albert Einstein sobre l’existència de les ones gravitacionals. Coincidint amb l’efemèride i la finalització del primer període de funcionament dels detectors LIGO, els investigadors del MIT, Caltech i la Col·laboració Científica LIGO, reunits per la National Science Foundation, es reuniran per donar a conèixer els esforços que s’estan fent per observar i mesurar les ones gravitacionals per a la recerca científica.

LIGO, un sistema de dos detectors idèntics construïts acuradament per detectar vibracions increïblement petites generades pel pas de les ones gravitacionals, va ser concebut i construït per investigadors del MIT i Caltech i finançat per la National Science Foundation, amb contribucions importants d’altres socis nord-americans i internacionals. Els detectors estan ubicats a Livingston, Louisiana, i Hanford, Washington, a 3.000 km l’un de l’altre. 

Per a més informació del projecte, podeu visitar els webs següents:

Notícia relacionada

 Vídeo

Data de l'esdeveniment: 11/02/2016

Data de publicació: Tue Feb 09 09:15:00 CET 2016

« Torna enrere   -  Arxiu de notícies