L'equip Hydromaura, de l'IES Antoni Maura, guanya la First Lego League per segon any consecutiu

Juntament amb ICASP, del Col·legi Sant Pere, que ha quedat en segon lloc, participarà a la fase nacional a Logronyo el mes de març

 

Inauguració
Dia: dissabte, 17 de febrer de 2018
Hora: 9 hores
Lloc: sala d'actes de l'edifici Anselm Turmeda, campus universitari, Palma

Lliurament de premis
Dia: dissabte, 17 de febrer de 2018
Hora:

  • 13.15 h (FIRST LEGO League Júnior, de sis a nou anys)
  • 14 h (FIRST LEGO League, de deu a setze anys)

Lloc: sala d'actes de l'edifici Gaspar M. de Jovellanos, campus universitari, Palma 

24 equips d'infants de deu a setze anys i 11 equips de sis a nou anys varen fer front, al llarg del matí del dissabte 17 de febrer, a diferents desafiaments tecnològics relacionats amb el cicle de l'aigua. Aquesta competició internacional té com a objectiu fomentar les vocacions científiques i tecnològiques.

A la fase local de la FIRST LEGO League, que organitzava l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de les Illes Balears, hi participaren més de 300 nins i nines de sis a setze anys. Aquesta iniciativa té com a objectiu despertar l'interès dels joves per la ciència i la tecnologia i s'emmarca en el programa de promoció de les enginyeries, Edificació i Matemàtiques de l'EPS.

Els dos equips guanyadors, que aniran a Logronyo a la competició nacional, són:

  • Primer premi: Hydromaura, de l’IES Antoni Maura, Palma
  • Segon premi: ICASP, del Col·legi Sant Pere, Palma

També resultaren premiats:

  • L’equip Absac, de l’escola ABSAC, amb el premi Emprenedoria.
  • L’equip Hidrosaurina, del CEIP Miquel Duran i Saurina, amb el primer premi en Valors.
  • L’equip El robot dice «Hola», del Col·legi Balmes, amb el segon premi en Valors.
  • L’equip Green ValLego, del Green Valley School, amb el premi Joves Promeses.
  • L’equip 100TÍFICOS, del Col·legi Sant Pere, amb el primer premi de Disseny del Robot.
  • L’equip LEGO MONSTERS, de be STEAM, amb el segon premi de Disseny del Robot.
  • L’equip S’Albuhaira, de l’IES S’Albuhaira, amb el premi al primer Projecte Científic.
  • L’equi p Kalcubotics, de Kalcudoku, amb el segon premi al Projecte Científic.
  • I l’equip Tecnoaprendo, del centre Tecnoaprendo, amb el premi de Comportament del Robot.

El lliurament de premis va ser a càrrec del doctor Juan José Montaño, director general d’Universitat; el senyor Eduardo Maynau, delegat regional de Red Eléctrica España, el senyor Guillermo Carbonero, director de l’empresa Hidrobal, i la doctora Loren Carrasco, directora de l’Escola Politècnica Superior de la UIB.

Els participants es dividien en dues categories: 24 equips de nins i nines de deu a setze anys, que participaren a la First Lego League, i 11 equips de nins i nines de sis a nou anys, a la First Lego League Júnior.

First Lego League: un desafiament centrat en el cicle de l'aigua

Els infants de deu a setze anys participaven en els torneigs classificatoris per equips de la First Lego League, un repte internacional que utilitza desafiaments temàtics per interessar els nins en la investigació, la resolució de problemes i la ciència. Els pilars del programa són els valors FLL, que emfatitzen el fet d’aprendre dels companys, la competició amistosa, l’aprenentatge i la contribució a la societat.

Els estudiants participaren en un torneig per posar a prova els robots que havien dissenyat, construït i programat en les setmanes prèvies utilitzant la tecnologia LEGO® MINDSTORMS®. A la vegada, els equips havien de presentar un projecte científic i proposar una solució innovadora per resoldre una problemàtica real relacionada amb el cicle de l'aigua, temàtica que enguany centrava aquesta competició.

Els guanyadors del concurs de la fase local podran participar en la final del torneig estatal, que tindrà lloc els dies 10 i 11 de març de 2018 a Logronyo (La Rioja).

First Lego League Júnior per als més petits

Els infants de sis a nou anys participaven en la FIRST LEGO League Júnior i presentaren públicament la maqueta construïda amb Lego, en la qual havien treballat les setmanes prèvies. Aquest projecte havia d'estar relacionat amb el cicle de l'aigua i havia de resoldre diversos desafiaments.

Més de setanta voluntaris

Aquesta iniciativa és possible gràcies a la participació de més de setanta voluntaris, entre professors de la UIB, professors de secundària i membres de les empreses que col·laboren en el programa de promoció de les enginyeries, l’Edificació i les Matemàtiques de l'EPS. 

Notícia relacionada

 

Data de l'esdeveniment: 17/02/2018

Data de publicació: Mon Feb 12 10:36:00 CET 2018

« Torna enrere   -  Arxiu de notícies