L'exposició «40 anys, quaranta poetes, XL artistes» arriba a Eivissa

(Contenido en el idioma por defecto)

La mostra uneix les paraules de quaranta poetes amb les imatges de quaranta artistes plàstics. Es podrà visitar fins l'11 de gener de 2019 a la Seu universitària d'Eivissa i Formentera.

Inauguració
Dia: dilluns, 17 de desembre de 2018
Hora: 17.30 hores
Lloc: Seu universitària d'Eivissa i Formentera, carrer del Calvari, 1, Eivissa 

Tindrà lloc la inauguració de l'exposició 40 anys, quaranta poetes, XL artistes. Hi intervindran la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, doctora Joana Maria Seguí, i el comissari de l'exposició, Antoni Torres.

La mostra es podrà visitar fins l'11 de gener de 2019 a la Seu universitària d'Eivissa i Formentera, i del 14 de gener al 2 de febrer, a la Sala Municipal d'Exposicions de Formentera (plaça de la Constitució, Sant Francesc Xavier). 

L'exposició, comissariada per Antoni Torres Martorell, neix amb un doble objectiu: celebrar els quaranta anys de coneixement, ensenyament, recerca i cultura recorreguts per la Universitat de les Illes Balears, i possibilitar la visibilitat i intercanvi d’artistes i escriptors que comparteixen una base històrica i una llengua. Per això, l'exposició uneix les paraules de quaranta poetes amb les imatges de quaranta artistes plàstics.

S'han seleccionat quinze poetes de Mallorca, tres d’Eivissa i Formentera, quatre de Menorca, deu del Principat, un de l’Alguer, un de Catalunya Nord, un d’Aragó i cinc del País Valencià, i els seus escrits es conjuguen amb les obres dels artistes plàstics, setze dels quals són de Mallorca, sis d’Eivissa, sis de Menorca i un de Formentera, cinc de Catalunya, tres del País Valencià, un de l’Alguer, un de Terol i un d’Andorra.

La selecció ha estat possible gràcies a l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB, i especialment gràcies a l’aportació d’Antoni Artigues, que n’era professor, l’Espai Octubre i l’Obra Cultural de l’Alguer.

Hi col·laboren la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, l'Institut d'Estudis Baleàrics, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i la Fundació Baleària.

Fecha del evento: 17/12/2018

Fecha de publicación: Wed Dec 05 14:18:00 CET 2018