Els Objectius de Desenvolupament Sostenible: una visió des de l'agenda de construcció de la pau

(Contenido en el idioma por defecto)

Quarta sessió del cicle de sessions monogràfiques de l'Agenda 2030

Objectiu de Desenvolupament Sostenible 16. Promoure societats pacífiques i inclusives per al desenvolupament sostenible, facilitar l’accés a la justícia per a tothom i crear institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells. 

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible cerquen reduir substancialment totes les formes de violència i treballar amb els governs i les comunitats per trobar solucions duradores als conflictes i la inseguretat. L'enfortiment de l'Estat de dret i la promoció dels drets humans és fonamental en aquest procés, així com la reducció del flux d'armes il·lícites i la consolidació de la participació dels països empobrits en les institucions de governabilitat mundial.

 

Dia i hora: 28 de setembre de 2016
Lloc: Sala Multiús 1 (primera planta) del Centre Flassaders (c/ de la Ferreria, 10, Palma)

Temps x tu. Servei per a la conciliació de la vida personal i familiar.

16.30-18 hores. «Los Objetivos de Desarrollo Sostenible: una visión desde la agenda de construcción de la paz», a càrrec de Jesús A. Núñez Villaverde, co-director del Instituto de Estudios sobre Conflictos y Acción Humanitaria (IECAH). Economista, especialista en temes de seguretat, construcció de la pau i prevenció de conflictes, amb especial atenció al món àrab-musulmà.

18-18.15 hores. Descans

18.15-20.30 hores. Panel d’iniciatives locals:

  • Programa global de protecció internacional, que té com a objectiu la integració de les persones refugiades i sol·licitants d'asil a la societat d'acollida a través de diferents fases que van des de la primera acollida a la fase d'autonomia, a càrrec de Dolça Feliu Aymar, responsable del departament d'Inclusió Social i Cooperació Internacional de Creu Roja - Illes Balears.
  • Programa “Escuelas sin racismo, escuelas para la paz y el desarrollo”, a càrrec de Cruz Rejas Villalba, delegada de l’Asamblea de Cooperación Por la Paz (ACPP) a les Illes Balears.
  • “Dones de Negre: dones en acció contra les guerres, i aquí, què?”, a càrrec de Ángeles Martínez, activista i membre de Dones de Negre a les Illes Balears.
  • "Mediterrània, un mar de pobles", a càrrec de Antònia Rosselló Campins, gerent del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació.
  • La crisi de persones refugiades, vulneració de drets i promeses incomplertes, a càrrec de Fernando Oliver Jaume d'Oxfam Intermón

Més informació sobre les sessions

 

Fecha del evento: 28/09/2016

Fecha de publicación: Tue Sep 20 09:35:00 CEST 2016