El valor econòmic de la conservació marina

La Càtedra UNESCO - Sa Nostra per a la Gestió Empresarial i el Medi ambient i l’IMEDEA (CSIC-UIB) organitzen un cicle de seminaris sobre la contribució de l'anàlisi econòmica a la ciència de la conservació mediambiental 

Quin paper fa la ciutadania en la valorització econòmica i conservació mediambiental?, quant estam disposats a pagar els ciutadans per conservar els nostres recursos marins? Aquestes són algunes de les preguntes a les quals intentarà donar resposta el cicle de seminaris «Quin és el valor de la conservació marina?» que comença el dimarts 12 d'abril a l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB), promogut des de la Càtedra UNESCO - Sa Nostra per a la Gestió Empresarial i el Medi Ambient.

El professor d'Economia Ambiental de la Universitat de Saint Andrews (Escòcia) Nick Hanley analitza el dimarts 12 d'abril el valor de la conservació de la biodiversitat en l'oceà profund a través de dos exemples duts a terme a Noruega i Escòcia. Ja se sap que l'oceà profund és un dels majors ecosistemes del planeta i que la biodiversitat marina és un recurs valuós i una font d'avanços científics substancials, que, a més, té un enorme valor econòmic afegit, encara que no sempre es té en compte. Entren en joc aquí els recursos marins amb potencial econòmic (particularment abundants als «punts calents de biodiversitat», com els esculls de coral, les muntanyes submarines o els ecosistemes polars), amenaçats al seu torn pel canvi climàtic i l'impacte de l'activitat humana.

El proper 10 de maig aquest cicle continua amb la participació de la doctora Catalina Torres, professora d'Economia Ambiental a la Universitat de les Illes Balears, qui aportarà la visió general sobre la valoració dels serveis dels ecosistemes costaners i marins al segle XXI des d'una perspectiva de gestió.

En aquest cicle, diferents economistes autonòmics i europeus exposaran les aportacions que l'anàlisi econòmica reflecteix en la ciència de la conservació. Els següents seminaris tindran lloc el 10 de maig i el 6 de juny a les 11 hores a l’IMEDEA (CSIC-UIB), situat a Esporles.

Programa

  • 12 d’abril: «Valuing the conservation of biodiversity in the deep sea», a càrrec del doctor Nick Hanley, professor d’Economia Ambiental de la Universitat de Saint Andrews (Escòcia).
  • 10 de maig: «Valuation of coastal and marine ecosystem services in te 21st century: an overview from a management perspective», a càrrec de la doctora Catalina Torres, professora d'Economia Ambiental a la Universitat de les Illes Balears.
  • 6 de juny: «Valuing marine ecosystem services loss from oil spills for use in Cost-Benefit Analysis of preventive measures», a càrrec del doctor Ståle Navrud, professor d'Economia Ambiental a la Universitat Noruega de Ciències de la Vida.  

Data de l'esdeveniment: 12/04/2016

Data de publicació: Tue Apr 12 09:36:00 CEST 2016

« Torna enrere   -  Arxiu de notícies